Anne Haubek

Journalist

Foredrag

Sidste nyt fra en ny europæisk Østfront

Der er gået tre årtier siden kommunismens endelige sammenbrud i Østeuropa, men der i dag opstået 'en ny østfront', der løber langs Ruslands grænse mod Europa.

Anne Haubek og Thomas Ubbesen holder dette foredrag sammen på baggrund af adskillige rejser til udkantsområder i Central- og Østeuropa de seneste år.

Ubbesen og Haubek er også flere gange rejst ind i Hviderusland under de dramatiske måneder i efteråret 2020 og kan fortælle øjenvidneberetninger fra revolutionen i 'Europas sidste diktatur'.

Der er gået tre årtier siden kommunismens endelige sammenbrud i Østeuropa, 30 år siden millioner – både i øst og i vest – fejrede, at fred, frihed og demokrati nu langt om længe skulle omfatte hele vores plagede kontinent.

Men i dag er der opstået en ny brudflade, som deler Europa – en veritabel østfront der løber fra Østersøen til Det Sorte Hav; en ny øst-vest konflikt, der flammer op i blod og brutalitet både i Hviderusland og Ukraine og som ulmer sprængfarligt mange andre steder.

Journalisterne, forfatterne og Østeuropakenderne Anne Haubek og Thomas Ubbesen har også i denne vinter gennemrejst frontlinjerne i denne moderne kolde krig og har mødt mange af de ganske almindelige mennesker, som kæmper for overlevelse, frihed og en fremtid uden frygt og undertrykkelse.

Mennesker som fortæller om liv splittet mellem deres ungdom under kommunisme og en nutid præget af røverkapitalisme, despoti og frygt for morgendagen.

Hør det allersidste nyt fra Østfronten i et medrivende og aktuelt foredrag, helt tæt på realiteterne for medeuropæerne, som ikke er så forfærdeligt forskellige fra os her i vest.

 

Regioner
Hele landet