Dorte Futtrup

Fortæller og forfatter

Foredrag

Fortielsens pris

I snart 32 år har mit erhverv været mundtlig fortælling. Omsider er jeg klar med den fortælling, der ligger under … den historie, hvorpå min fortællekunst bygger:

  • Om min far, der som 2-årig blev udsat for en usynlig, invaliderende ulykke, som ingen i familien talte om. Svigt, skyld, skam. Alligevel skabte han med ukuelig viljestyrke et internationalt forretningseventyr i 60’erne og 70’erne. En utrættelig og generøs kæmper, som blev genstand for misundelse og familiestrid, indtil døden indhentede ham som 61-årig.
  • Om min mor, der som 14-årig tillagde sig en usømmelig korthårsfrisure og resten af livet protesterede mod definerede roller. Alligevel tilpassede hun sig rollen som medhjælpende hustru i en global virksomhed med store oplevelser og rejser, mange timer i køkkenet og ved en sygeseng på Rigshospitalet.
  • Om enebarnet, der sad som en lus mellem to negle og bar på hemmeligheden om det ubærlige: ’Slangerne i skabet’. Pigen, som forsøgte at få tingene til at glide bedst muligt … og endte med at fortælle historier for at overleve.

Fiktion bygget på virkelige hændelser. Et vidnesbyrd.
En erhvervs- og slægtskrønike.

Regioner
Hele landet