Vibeke Lindhardt

Tekstilkunstner, forfatter og foredragsholder

Jeg er tekstilkunstner og foredragsholder, cand. pæd. og forfatter til bogen: Se min kåbe - om de danske bispekåber som pragt, dragt og magt. I mine foredrag stræber jeg efter en høj faglig formidling samtidig med at jeg vægter den gode historie, en god blanding af hånd og ånd. Flotte billeder og den levende fortælling er mit varemærke. Jeg har altid eksempler på fine håndvævede tekstiler eller andre rariteter med ud til foredragene. Mine foredrag kan skræddersys efter målgruppen og den tid som er til rådighed.

I det meste af landet har jeg været rundt at holde foredrag, bl.a. ved kirkehøjskoler, til sogne eftermiddage - og aftener, på museer, højskoler, biblioteker og pensionistklubber mm. Bl.a. på Løgum Kloster Refugium, kirkehøjskole i Nærum, Lyngby og Næstved, Garnisonskirken, Vedbæk kirke, Knebel kirke og mange flere, på ARoS, Aarhus Kunstmuseum, Designmuseum Danmark, Greve Museum, Rødding Højskole, Skals - skolen for håndarbejde og design m.fl. (se mere på www.vibekelindhardt.dk)

Jeg er udannet fra tekstilkunstner Ann-Mari Kornerups værksted efter min uddannelse på Skals håndarbejdsskoles seminarium. Jeg har arbejdet som tekstilkunstner, underviser og foredragsholder hele mit professionelle liv og arbejder med tekstil, papir og broderi i store formater. Har udstillet i ind - og udland og modtaget legater fra Statens Kunstfond, Nationalbankens Jubilæumsfond m.fl.
Derudover har jeg tegnet og udført messehagler samt billeder og tæpper til en lang række kirker, samt vævet messehagler og antependium for Hendes Majestæt Dronningen til Haderslev domkirke, samt bispekåbe til Roskilde domkirke for tekstilkunstneren Ann-Mari Kornerup. I 2011 blev jeg cand, pæd. fra Aarhus Universitet.