Sanne Bjerg

Forfatter

Sanne Bjerg er forfatter, debattør, tidligere teaterchef og stressramt.

Hendes seneste roman "Fejltagelsernes bog" udkom på Lindhardt&Ringhof i 2017 og er solgt til udgivelse i Sverige, Norge, Finland, Tjekkiet og Azerbaijan.

Sanne har startet hjemmesiden og bloggen mentalbæredygtighed.nu, hvor hun opfordrer til kamp for at standse umenneskeliggørelsens onde cirkel. Hun er meget optaget af forbindelsen mellem mentale livsstilssygdomme som stress, depression og angst - og vores effektivitets-fokuserede konkurrencekultur. Særligt hvordan vi bliver påvirket af den massive kamp om opmærksomheden, som de digitale teknologier har skabt. Alt sammen emner som hun også jævnligt skriver kronikker og debatindlæg om til aviserne.

Debuterede i 1987 med romanen "Papayapassionen", gik på Forfatterskolens første årgang, har skrevet libretto til en række nye operaer - heriblandt "Den Sidste Virtuos", der havde premiere på Den Anden Opera og siden er blevet opført på forskellige scener i Tyskland og Frankrig. Og "IKON tm" der blev opført på Det Kongelige Teater i 2003. Fra 2005 til 2008 var Sanne Bjerg leder af Den Anden Opera i København, som hun gav en ny og mere tidssvarende form under navnet PLEX.