Ronald Risvig

Valgmenighedspræst, foredragsholder, psykoterapeut og forfatter

"Livet skal ikke blive til noget bestemt - men er bestemt til liv" (Ronald Risvig)

Se oversigten og alle foredrags nederst.

Jeg er født 1953 i Brande og efter et liv med mange spor, virker jeg i dag som valgmenighedspræst ved Aulum-Vinding-Vind Valgmenighed.

Butiks- og læreruddannet. Bilsælger.Teologistudier ved Århus Universitet 1984-88 samt Uddannelse i sjælesorg og gestaltterapi ved cand. theol. psykoterapeut Bent Falk. Siden 1992 foredrags- og kursusvirksomhed. Siden 1998 guide og rejsearrangør Færøerne. Friskoleleder og højskolelærer. Forstander for udviklingsprojektet ”Højskolen - en bro til livet” - højskole for sindslidende. Vejledning- og undervisningsforløb for arbejdsløse voksne. Skoleleder for LOF, Bjerringbro Fodboldtræner, leder og konsulent for såvel herre- som damefodbold gennem 28 år i Danmark og på Færøerne.

Har udgivet prædikensamlingen: ”NU – NÆSTEN OG KÆRLIGHEDEN - 12 prædikener og en fortælling” (2008) MATADOR OG KRISTENDOM - 24 fortællinger om vort liv" (2015)

Grundlæggende er jeg optaget af forholdet mellem menneskeliv og kristendom - det at vi, som menneske, kan få sans for, at vort liv ér en prædiken, hvilket træder frem, når vi lader de kristne grundtemaer og fortællinger gennemlyse vort livs fortælling.                                      

For så efterfølgende at stille spørgsmålet; "Hvad det betyder og kan betyde for vort personlige valg og daglige liv - samt for samfund og politik - uden at gøre kristendommen til en ideologi. Det gælder om at kunne skelne mellem menneskeliv og kristendom - uden at adskille, for derved at kunne integrerer uden at sammenblande. 

Alene de seneste fire år (2015-19) er det blevet til cirka 140 foredrag over det meste af landet og på Færøerne. Og om Matador foredraget skriver sognepræst Pernille Plesner Troldborg, Gørding sogn." På en overbevisende og ret så fængslende måde evner Risvig at gøre opmærksom på såvel de alment menneskelige som de kristne grundfortællinger hos mange af personerne i Korsbæk. Det er den kobling, der gør bogen særlig interessant og samtidig anvendelig for mig i mit daglige arbejde som præst. At Risvig er en erfaren fortæller med et glimt i øjet og noget på hjerte lod han ingen af os i tvivl om. Jeg kan på det varmeste anbefale enhver at læse bogen – og høre ham fortælle."

Og her kan du høre to interview i færøsk radio

https://kvf.fo/gmf?sid=54688&fbclid=IwAR0blHpa01IuNxSxsHXSYaZDcxG2IThtITqzjW3a4unrGhqG2fcLg8_XF54

 

https://kvf.fo/credo?sid=55015&fbclid=IwAR3CXIahmtQ9J3xLCylX-u08XH1yM3FSnhL4UUpSYKJdEAMmgIG5zN4ZjyA