Michael Halle

Foredragsholder, Sanger og Livsnyder

Hvem er jeg....

Jeg er i bund og grund bare mig selv, hverken mere eller mindre. Jeg elsker god musik, god mad, et glas god rødvin og så elsker jeg selvfølgelig allermest min kone, mine børn og børnebørn. Så alt i alt en helt almindelig mand og ja….. en livsnyder.

For at forstå det at være livsnyder tror jeg imidlertid, at man også skal kende bagsiden af medaljen. Livet kan nemlig nogle gange tage en brat kovending. Noget der vender op og ned på alt og på et splitsekund ændre livet til at være noget helt andet, end det man stod op til om morgenen. Det har jeg selv oplevet på egen krop og været helt derude, hvor man tænker: ”er der overhovedet noget tilbage at leve for”. Men det er der så længe solen står op hver morgen og en ny dag begynder. Så man kan også godt føje ”ukuelig optimist, fighter og nu også foredragsholder” til mit CV.

Jeg er nok mere impulsiv og kreativ end struktureret og analytisk. Jeg taler, tænker og handler ud fra hjertet og mine følelser sidder helt uden på tøjet. Jeg hører til den slags mænd, der godt kan sidde og fælde en tåre over Walt Disney’s Bambi på glat is.

I marts måned 2014 blev jeg ramt af en hjerneblødning centralt i hjernestammen og der må jeg nok sige, at min optimisme kom på prøve. Afstanden mellem liv og død er nemlig så kort, at man ikke en gang kan nå at synge første linje af ”I østen stiger solen op” eller for den sags skyld nå at tage proppen af en god flaske vin, før det hele kan være forbi.

 

Humoren og følelserne...

Når jeg holder foredrag, bruger jeg humoren til at gøre det hele mere jordnært og forståeligt, for det er nu en gang rarest, når man kan trække på smilebåndet og måske ligefrem grine lidt.

I mit musikalske foredrag handler det meget om at prikke til følelserne, for det er netop det musik kan. Musik og sang er ikke kun underholdning.....det er også værktøjer til at sætte os i en bestemt stemning og det er faktisk fagligt veldokumenteret at det virker. Jeg bruger selv musik og sang i det daglige. Det giver mig et boost i den stemningsmæssige retning som jeg ønsker og det det har tillige en selvforstærkende og ligefrem healende effekt. Og så ynder at læse eller høre mindst én vittighed hver eneste dag, som kan trække smilebåndet frem og bedst at alt få mig til at grine højlydt.  

Alt det og meget mere kommer jeg ind på i de foredrag jeg holder, hvad enten det er fortællende eller mit musikalsk foredrag.

 

Jeg dumpede i latin

I skolen dumpede jeg i latin og derfor afholder jeg mig også fra alle de latinske navne, udtryk og formuleringer omkring mit eget sygdomsforløb, men bruger i stedet ord og sammenligninger, der er til at forstå for alle (også dem der, ligesom jeg, dumpede i latin, slet ikke gik op til latinprøve eller havde latin i skolen) :-)

 

Kreta

Siden 2005 har jeg haft en helt speciel og meget tæt tilknytning til Kreta. Så tæt at jeg er i tvivl om det "kun" er mit andet hjem eller om det i grunden er mit første. Kreta byder ikke kun på sommer, sol, dejlige badestrande, god mad, dejlig atmosfære og et særdeles gæstfrit folkefærd......det er også en ø, der gennem årtusinder har været omgærdet med en vis form for mystik eller magi, hvilket jeg selv har oplevet fra allerførste gang, jeg satte mine ben på den skønne middelhavsø. 

Så er du/I interesseret i et foredrag om Kreta, vil jeg med glæde også gerne komme og fortælle om det. 

 

Hvis du/I vil byde mig ind til jeres næste foredrag, skal jeg lægge mig i selen for at give jer en oplevelse, som I forhåbentlig vil huske lang tid fremover.

Håber vi ses

Bedste hilsner

Michael