Michael Halle

Foredragsholder, Sanger og Livsnyder

Jeg er i bund og grund bare mig selv, hverken mere eller mindre. Jeg elsker god musik, god mad, et glas god rødvin og så elsker jeg selvfølgelig allermest min kone, mine børn og børnebørn. Så alt i alt en helt almindelig mand og ja….. en livsnyder.

For at forstå det at være livsnyder tror jeg imidlertid, at man også skal kende bagsiden af medaljen. Livet kan nemlig nogle gange tage en brat kovending. Noget der vender op og ned på alt og på et splitsekund ændre livet til at være noget helt andet, end det man stod op til om morgenen. Det har jeg selv oplevet på egen krop og været helt derude, hvor man tænker: ”er der overhovedet noget tilbage at leve for”. Men det er der så længe solen står op hver morgen og en ny dag begynder. Så man kan også godt føje ”ukuelig optimist, fighter og nu også foredragsholder” til mit CV.

Jeg er nok mere impulsiv og kreativ end struktureret og analytisk. Jeg taler, tænker og handler ud fra hjertet og mine følelser sidder helt uden på tøjet. Jeg hører til den slags mænd, der godt kan sidde og fælde en tåre over Walt Disney’s Bambi på Glat is.

I marts måned 2014 blev jeg ramt af en hjerneblødning centralt i hjernestammen og der må jeg nok sige, at min optimisme kom på prøve. Afstanden mellem liv og død er nemlig så kort, at man ikke en gang kan nå at synge første linje af ”I østen stiger solen op” eller for den sags skyld nå at tage proppen af en god flaske vin.

Alt det og meget mere kommer jeg ind på i de foredrag jeg holder, hvad enten det er fortællende eller mit musikalsk foredrag.

Min mission er ikke at fortælle for at underholde – det synes jeg egentlig kan være ret kedeligt. Jeg er bestemt heller ingen prædikant, selvom mange af mine foredrag egner sig godt til kirkerummet og afspejler min egen holdning til tro. Men jeg vil derimod gerne stof til eftertanke i et jordnært sprog, der er til at forstå. Jeg kalder en skovl for en skovl og en spade for en spade og undlader de fine latinske udtryk (som jeg ikke kan alligevel), men foredrager så alle kan være med, og forstå både det der bliver sagt og det der står usagt hen, som man selv udleder, kan drage paralleller til ens eget liv og bruge som man vil.

Mine foredrag ”Mellem himmel og jord” er et samtaleforedrag, hvor der er plads til, at alle kan komme til orde, give sit besyv med, der ikke er nogen egentlig konklusion, men der åbnes for meningsudveksling og gensidig respekt på de spørgsmål, vi alligevel ikke har det endegyldige svar på.

”Musikken gav mig livet tilbage” er et foredrag der i al sin enkelthed fortæller og hvad musik og sang kan gøre og har gjort for mig, efter jeg fik en alvorlig hjerneblødning og valgte selv af finde de værktøjer der kunne hjælpe mig til at komme over noget, der lige så godt kunne have sat et brat stopper for livet.

Men jeg har også en lille last, som jeg også gerne fortæller om. Jeg er nok det man kalder lidt ”Grækofil”. Jeg er nærmest besat af alt det græske, specielt Kreta, som jeg kender bedre end min egen bukselomme. Det kan du læse mere om i foredraget: ”Min hjerne tror jeg er græker”

Hvis du vil byde mig ind til jeres næste foredrag, skal jeg lægge mig i selen for at give jer en oplevelse, som I forhåbentlig vil huske lang tid fremover.

Håber vi ses

Bedste hilsner

Michael