Marianne Vestergaard Nielsen

Journalist, forfatter og underviser

Marianne Vestergaard Nielsen (f. 1973) er uddannet journalist, forfatter og underviser.

Foredragene tager udgangspunkt i hendes egne oplevelser og overvejelser som adopteret, og hun formidler med et stort engagement og nærvær. Af samme grund vandt hun Den Gyldne Mikrofon i foredragskonkurrencen ValbyMesterskaberne 2018.

Hun har blandet sig i den offentlige diskussion om transnational adoption, og hun har flere gange været gæst i P1 Debat. Desuden har hun skrevet tekster til Hendes Verden, Magasinet Liv og kronikker som fx i Jyllands-Posten senest i januar 2018.

Som journalist har hun i mange år skrevet portrætter og reportager, inden hun stiftede Familieskatten, hvor hun i dag skriver privates livshistorier.

Samtidig er hun pressemedarbejder for Fonden Ensomme Gamles Værn. Ved siden af laver hun også frivilligt arbejde. Bl.a. da hun stablede FRIJUL 2015 på benene, hvor hun arrangerede en julemiddag for 50 enlige seniorer på en lokal restaurant. I alt var der samlet 3085 år ved bordene den juleaften.

Hver anden uge er hun frivillig på Diakonissestiftelsens Hospice, og inden da var hun frivillig på Plejecenter Akaciegården i tre år, hvor hun var tilknyttet som måltidsven.

Hvad andre siger om foredragsholderen:
"Det er en fantastisk måde, du behandler et svært emne som adoption på. Du har billedskabende formuleringer undervejs, der øger ens lyst til at lytte, og du har en grundlæggende humor. Det er vigtigt at få snakket om de her svære ting, og det gør du virkelig godt."

- Sebastian Dorset, komiker og dommer i ValbyMesterskaberne i foredrag 2018

"Jeg bliver rørt over din historie, og din fortælling skaber gode billeder. Nogle mennesker møder dig, enten med velment misforståethed eller uvidenhed, der minder om racisme, og det skaber en fremmedgørende fornemmelse hos dig. Du har et vigtigt budskab."

- Jes Dorph-Petersen, tv-vært og dommer i ValbyMesterskaberne i foredrag 2018