Line Palle Andersen

Kunsthistoriker og digitaliseringsekspert

Oplysende, lærerige og debatskabende foredrag om digitalisering og (ud)dannelse, digital trivsel og overgangen fra studie til arbejdsliv. Alle foredrag kan afholdes online.

Fra kunsthistoriker til digitaliserings ekspert. Under min uddannelse gjorde jeg alt det forkerte og fravalgte det jobsikre aktuar-studie til fordel for kunsthistorie, hvor jeg specialiserede i noget så nørdet som japansk tuschmaleri. De sidste to studieår tilbragte jeg i Tokyo, hvor jeg stod på hovedet i biblioteksarkiverne, mens jeg lærte japansk. Tankevækkende er det, at alt det ubrugelige, jeg studerede, har jeg haft glæde af hver eneste dag i mit arbejdsliv. Kombineret med den gennemgående interesse for hvad det vil sige at være menneske.

Hvordan finder man et arbejdsliv, man bliver glad for? Det er det, som bogen ”Fra studie til arbejdsliv” handler om, og som jeg skrev jeg sammen med Helle Bach Riis. Den er baseret på 23 interviews med nyuddannede, der fortæller om deres første år på arbejdsmarkedet. Sammenholdt med den skandinaviske forskning på området. To foredragstilbud, der er baseret på bogen, henvender sig til henholdsvis nyuddannede og arbejdsgivere.

Efter et par år i rejsebranchen kom jeg ind i uddannelsesverdenen, hvor jeg har været siden. I 2016 begyndte jeg at fokusere på digitalisering af undervisning og uddannelse i forventning om, at online undervisning inden for ganske få år ville være noget, vi ville være tvunget til at udføre. Hvilket som bekendt blev tilfældet med COVID-19 (som jeg dog ikke forudså!). Foredraget Digital trivsel handler om, hvilke udfordringer vi især skal være opmærksomme på, når vi underviser online, hvis de studerende fortsat skal lære noget.

Foredraget om digitalisering og dannelse handler om betydning af dannelse, hvis techgiganterne ikke skal opsluge os. Min interesse for hvad det vil sige at være menneske afspejler sig også i min interesse for digitalisering. Jeg er medlem af tænketanken TeknoEtik og igen er min kunsthistoriske baggrund anvendelig. Jeg oplever kultur som det bedste modsvar til den bedøvende underholdningsindustri, som techgiganterne lokker med, fordi kultur giver en følelse af mæthed som modsvar til sulten efter forbrug.