Linda Lassen

forfatter

Jeg er forfatter og har udgivet ca. 40 bøger. Jeg er født i Odense, forlod skolen efter 8 klasse, arbejdede en del år som ufaglært, inden jeg som voksen genoptog skolegangen. Jeg har læst dansk og nordisk litteratur, har en uddannelse som lærer, og mens jeg arbejdede som fængselslærer videreuddannede jeg mig til psykolog.Jeg arbejdede med børn og unge og deres familie i flere år, og i mange år havde jeg privat praksis.
I 1997 debuterede jeg med en digtsamling.
Siden har jeg skrevet ca. 40 bøger, mest skønlitteratur for børn, unge og voksne.
Temaerne har ofte været de “stille eksistenser,” der ikke er eksponeret af rigdom eller social prestige. Selv det mest “almindelige” menneske har en unik historie. Det er den, jeg forsøger at skrive frem.

Sammen med min ægtefælle tilbragte jeg nogle år på Grønland ( 2007 – 2009) og blev her inspireret til den historiske roman om Gertrud Rask og Hans Egede, ”Håbets År,” der udkom 2011. Siden er der kommet flere historiske romaner, bl.a. ”Men sko må jeg ha’” om vandrelærerinden Henriette Gubi, og ”Forsvar for Martha” om en husmandskone der får 12 børn, hvoraf den ene, Mette, kommer til at tilbringe det meste af sit vokse liv på Middelfart sindssygeanstalt.
Min nyeste roman ”Rundt om Rune” er en roman fra dagens Danmark om at være pårørende til en psykisk syg og om de etiske dilemmaer og ambivalente følelser, det medfører.
Jeg elsker at være forfatter, og noget af det jeg holder mest af er at være ude og holde foredrag om mine bøger, deres tilblivelse og deres temaer.
Jeg arbejder i dag som forfatter og foredragsholder på fuld tid.

Læs mere om mig og mit forfatterskab på min hjemmeside www.lindalssen.dk
eller/og kontakt mig: Linda Lassen Brinken 13 6300 Gråsten 29331181 lindalassen@bbsyd.dk