Jutta Bojsen-Møller

lektor, forfatter og fortæller

Jeg er foredragsholder og forfatter samt gymnasielektor i dansk, religion og retorik. Jeg brænder for at fortælle den gode historie, kombineret med viden om mennesker i deres historiske sammenhæng.
I min tidligste barndom voksede jeg op i Sydslesvig og var en del af det danske mindretal, senere hen boede jeg i en sydsjællandsk præstegård. Jeg studerede på Københavns Universitet og blev cand. mag. i 1981. Jeg har været højskolelærer og freelance journalist på DR, desuden fast deltager i udsendelsen ’Iben og mødregruppen’ ved Radio24syv i radioens første år. De sidste mange år har jeg arbejdet som lærer på Nykøbing Katedralskole. Jeg har bl.a. skrevet Grundtvig og Marie – en fortælling fra Rønnebæksholm, været medudgiver til -men størst er kærligheden. Eline Boisens erindringer fra forrige århundredes midte samt medarbejder ved Nordisk kvindelitteraturhistorie.
Siden 1985 har jeg rejst rundt i landet med mine foredrag på højskoler, til sognemøder og i foreninger med kvindeportrætter samt med litterære og kulturhistoriske emner.
Besøg min hjemmeside: www.jutta.dk for yderligere information. Eller kontakt mig: Ny Kirstinebergvej 20, 4800 Nykøbing Falster/ +45 30691764/ juttabojsen@gmail.com.