Birgitte Bartholdy

Journalist og forfatter

Jeg hedder Birgitte Bartholdy og er forfatter og journalist, født i 1960.
Senest har jeg skrevet den underholdende og inspirerende fagbog ORDBLIND – gå efter drømmen, hvor jeg interviewer 11 mænd og kvinder i forskellige aldre om livet som ordblind. De 11 har alle fundet et arbejde, de brænder for, og hvor de kan udfolde deres talenter. I bogen giver de indblik i hårde skoleforløb, nederlag og sejre, deler de ud af dyrekøbte erfaringer, giver inspirerende råd og fortæller om den berusende frihed i at vælge deres egen vej i livet.
Det er denne bog, jeg holder foredrag ud fra for alle, der gerne vil vide mere om, hvad det vil sige at være ordblind. Jeg er det ikke selv, men havde store problemer med at stave som ung og har siden dengang været optaget af, hvilke problemer det giver.
Bag mig har jeg en lang karriere som journalist på bl.a. Frederiksborg Amts Avis og ALT for damerne. I dag er jeg freelancejournalist og skriver for fagblade, ugeblade og magasiner, foruden at jeg er ghostwriter, tekstforfatter og medierådgiver.
Sideløbende skriver jeg bøger.
Jeg debuterede i 2003 med romanen Med og uden mænd (Gyldendal). I 2006 fulgte ægteskabshistorien I Jakobs hus (Gyldendal) og i 2013 krimien Frostgrader (Lindhardt og Ringhof), der tager udgangspunkt i et mord på et modeblad.
Min interview-fagbog Kunsten at skifte spor, er inspireret af mit eget skift fra at være fastansat og til at blive freelancer med alt, hvad det indebærer af nye udfordringer, og er blevet til i et tæt samarbejde med coach og journalist Ulla Schade.
I 2016 vendte jeg med generations- og spændingsromanen Vildfarelser tilbage til fiktionen. Historien handler om forførelse, politisk såvel som erotisk, og har tråde tilbage til det politisk aktive kollektivmiljø i Danmark i 1970’erne og til borgerkrigen i Angola.