Angela Brink

Journalist, forfatter, exam.art. i religionsvidenskab & debattør

Angela Brink (f. 1972) er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2000. Forud for det læste hun religionsvidenskab ved Aarhus Universitet i tre år.

Hun har blandt andet dækket krigen i Afghanistan som reporter på TV2/Nyhederne, arbejdet som nyhedsanalytiker i tænketanken The Emirates Center for Strategic Studies and Research i De Forenede Arabiske Emirater og som chef for kommunikation og public affairs i tænketanken CEPOS.

I 2002 udgav hun romanen Tæsk på forlaget Gyldendal og i 2014 digtsamlingen Din krop på forlaget Jorinde & Joringel om mandekroppen.

Angela Brink har været debattør siden hun som 18-årig fik sit første debatindlæg – Er kvinderne blevet slappe? – i Berlingske Tidende. Siden har hun bl.a. i en længere årrække haft sin egen blog på Jyllands-Posten, hvor hvert enkelt blogindlæg kan danne udgangspunkt for foredrag.

Hun er niece til Cavlingprismodtager Poul Brink, som filmen Idealisten handler om, og har et barn med udgiver og tv-vært Clement B. Kjersgaard.

Angela Brink er halvt dansk halvt canadisk, har gået i skole et år i Zaragoza i Spanien og er opvokset i Bramming mellem Esbjerg og Ribe.