Aminah Tønnsen

Forfatter og foredragsholder

Aminah Tønnsen er opvokset syd for grænsen. Hun har været bosat i Nordafrika 1970-1978. Hun blev muslim i 1983 og er forfatter til flere bøger om islam, bl.a. "Islam i europæisk klædedragt. Stof til eftertanke og selvransagelse" (Fremad 1998), "Profetfortællinger fra Koranen" (Forlaget LM 2002), "Islam - tro og livsforståelse" (Gyldendal 2003) og "Tror muslimer, at jorden er flad? 100 spørgsmål om islam i det 21. århundrede" (Gyldendal 2006), "Islam - min hjertesag" (Mellemgaard 2014), "Islam - koran, hadith, sharia" (Mellemgaard 2015), "Koranen - kvinder og køn. Et opgør med århundreders vanetænkning" (2021) - foruden flere bøger udgivet på eget forlag, Islamisk Studiebogssamling.

Aminah Tønnsen har i mere end femogtyve år været engageret i tværreligiøst arbejde i blandt andet Islamisk-Kristent Studiecenter (IKS), Jødisk-Muslimsk Netværk (JMN), Jødisk-Muslimsk Kvindenetværk (JMK) og undervisningsprojektet DinTro-MinTro, hvor en jødisk, en kristen og en muslimsk gæstelærer står side om side og fortæller skoleelever om deres tro og traditioner.

Aminah Tønnsen modtog i juni 2011 Dansk Forfatterforenings fredspris, der tildeles forfattere, der i deres forfatterskab arbejder for fred og mellemfolkelig forståelse.