Christian Balslev-Olesen

Foredragsholder, seniorkonsulent

Foredrag

Verdensmålene – det ny FN

FNs Verdensmålene er 17 helt konkrete mål, som forpligter alle FN’s 193 medlemslande til at afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig økonomisk.

FNs Verdensmål blev vedtaget af verdens stats- og regeringsledere på et FN topmøde i september 2015.

Verdensmålene har fokus på at fremme fred og sikkerhed og stærke institutioner, og på at styrke internationale partnerskaber.

Den nye dagsorden anerkender for første gang, at social, økonomisk og miljømæssig udvikling, fred, sikkerhed og internationalt samarbejde er tæt forbundne, og at det kræver en integreret indsats at opnå holdbare udviklingsresultater.

Verdensmålene er en ambitiøs plan for hele verdens udvikling frem til 2030. En plan ikke blot for regeringer men også for kommuner, virksomheder, universiteter og civilsamfunds organisationer. For første gang en plan for os alle. 

Christian Balslev-Olesen, seniorkonsulent og tidligere FN - og UNICEF landechef i bl.a. Somalia fortæller om egne erfaringer med at arbejde med Verdensmålene, hvordan de er blevet til og hvordan de allerede er med til skabe en bedre verden.

Emner: Samfund

Regioner
Hele landet