Christian Balslev-Olesen

Foredragsholder, seniorkonsulent

Foredrag

Togetherness – om Afrikas kaos, kunst og kultur

Zimbabwe har under Mugabes styre siden selvstændigheden i 1980 været gennem flere kaotiske perioder. Mugabe blev fjernet i 2017, men befolkningen lider fortsat under voldsom fattigdom, arbejdsløshed og inflation.  

Men Zimbabwe har også en af de mest aktive kunstscener på kontinentet. Kunsten er med til at udfolde de mange fortællingerne om landet. Og lige nu ser mange kunstnere på deres land med en blanding af frustration og håb.

Zimbabwe betyder huse af sten og shonafolket, én af to etniske grupper i landet, har udviklet en helt særlig tradition for stenkunst. En kunstform der er unik for Zimbabwe og shona skulpturerne er nævnt som den vigtigste kunstbevægelse i Afrika i det tyvende århundrede.   

Flere kunstnere har kaldt deres skulpturer Togetherness, der knytter sig til det afrikanske begreb ’ubuntu’ der betyder at vi bliver til igennem hinandens menneskelighed.

Birgitte og Christian Balslev-Olesen har boet og arbejdet i Zimbabwe for Folkekirkens Nødhjælp i flere år. De vil fortælle om deres samarbejde med kunstnere i Zimbabwe og dermed lave en anden fortælling om Zimbabwe og Afrika end den vi normalt hører om Afrika, kontinentet med nød og elendighed.

Regioner
Hele landet