Jørgen Halskov

Jørgen Halskov – Singer/songwriter-komponist-forfatter

Foredrag

Skagen, Scotland og hjem igen

Er Jylland tættere på Scotland (1) end (på)Sjælland og Fyn?

 

Ja, det ved Gud det er – på alle måder og det vil jeg gerne føre bevis for med mit foredrag (2) Skagen, Scotland og hjem igen.

 

  1. Skagen – Jeg er født deroppe og kom der hver sommer op igennem 80erne. Jeg var spillemand i Gl.Skagen og jeg vil gerne fortælle om det (nord)jyske sindelag, som det kom til udtryk i bl.a. Jarlen af Gl. Skagen, købmand Jens Ole Ruth og klitopsynsmand Jens ’Dimmelim’ Johansen.

 

  1. Scotland – Jeg har rejst i Scotland utallige gange de sidste 30 år og jeg har (ligesom Jeppe Aakjær) fundet stor glæde i den fælles klangbund, jyder og skotter har – en klangbund der kan findes både i sproget og i sindelaget.

 

  1. Hjem igen – ’Home Is Where the Heart Is’. Jeg tror at vi mennesker basalt set rejser ud i verden for derigennem at finde ud af hvem vi er, dvs. at derude et sted finder vi ud af hvad ’Home’ er for os.

For mig er ’Home’ min familie – derfor er den sidste del af foredraget helliget min familie – de kommer af mig og jeg af dem!

 

Links til et par af sangene:

  1. Skagen: Holger Drachmanns Erindring, her med min egen melodi: Så hastig svinder dagenhttps://www.youtube.com/watch?v=P4tD02qfl9U
  2. Scotland: Min personlige hyldest til den vestjyske whisky Stauning 

https://www.youtube.com/watch?v=hEV_FLCNmyk

  1. Hjem igen: Her kommer to links til X-factor 2019, som jeg havde den fornøjelse at medvirke i. Jeg synger her (uddrag af) en sang til min datter, Mette: Sangfuglen https://www.youtube.com/watch?v=NWgwrtMpDk4

og her (uddrag af) en sang til mit barnebarn, August:

Møllerne i Grækenland  https://www.youtube.com/watch?v=iB492BjgR2k

 

Min mail: halskov-aaen@post.tele.dk– mobil: 50938103 – Prisen snakker vi om – jeg kommer over hele landet! 

 

Mvh. Jørgen Halskov

 

 

 

 

Ad 1) Scotland: Indtil videre den nordligste del af Great Britain, but not for long, if you ask me. Når Boris Johnson lige om lidt har ’styret’ briterne ud af EU med en hård brexit, vil verdens øjne flytte sig nordpå, hvor skotterne vil kræve deres selvstændighed. Scotland the Brave vil stå selv og derefter blive medlem af EU. 

Ad 2) Foredrag er nok så meget sagt, det er mere en samling fortællinger krydret med egne sange!

Emner: Humor Kultur Musik

Regioner
Hele landet