Jakob Brønnum

Forfatter, redaktør, cand. theol.

Foredrag

Sange ved himlens port. På strejftog i Bob Dylans univers

Bob Dylan er i dag rockmusikkens ”grand old man” og blandt de største, nulevende kunstnere overhovedet. Han er også en stor forfatter med mere end 500 sangtekster, som han har fået nobelprisen for. Foredraget handler om Dylans tekster og beskriver de væsentligste og mest spændende facetter. Bob Dylans tekster er af stor litterær kraft, men fremfor alt indeholder de eksistenstænkning af dyb lødighed.

En variation af foredraget kan efter ønske lægge særligt vægt på Dylans forhold til Bibelen. Hans forhold til Bibelen aftegner sig med skiftende vinkler gennem karrierens mere end 35 albums. Fra protestsangene i 1960’erne via Dylans pludselige, inderlige kristendom fra slutningen af 1970’erne til den modne Dylans dramatiske sortsyn fra 1989 og til i dag, hvor det seneste album Rough And Rowdy Ways (2020) bugner af bibelske sprogbrokker. Jakob Brønnums bog om dette emne, Sange ved himlens port er udkommet på Forlaget Eksistensen.

Foredraget er i sin form et litteraturforedrag, men kan evt. tilrettelægges som et koncertforedrag eller en egentlig kirkekoncert med Jakob Brønnum, der er en rutineret Dylanfortolker, på guitar og sang.

Jakob Brønnum har desuden skrevet bøger om U2's og David Bowies tekster og holder også foredrag om dem.

 

Regioner
Hele landet