Poul Henning Krog

Lægepræsten: Foredragsholder og forfatter

Foredrag

Prisme7. En metodisk brobygning mellem tro og psykiatri

- en højt uddannet læge folder sine hænder og beder til Gud. Hver eneste morgen beder han for sine patienter og medmennesker, for han stoler på bønnens helbredende kraft. Mere end 150 videnskabelige undersøgelser på verdensplan dokumenterer det samme, nemlig at bøn kan besejre sygdomme. Flere og flere fra den såkaldte etablerede lægeverden bruger bøn som medicin, for selv dokumenterbare og alvorlige diagnoser som fx forhøjet blodtryk, kræft og angst kan bønnen have gavnlig effekt på. Ja, lidelserne kan forsvinde over tid eller som dug for solen.

Især fra lægestandens side har der været lagt afstand til troens helbredende kraft. Heldigvis bliver opfattelsen af, at psykiatri og tro er modsætninger langsomt udvisket, og de forvandles til 2 sider af "samme sag" - 2 sider, der supplerer hinanden. Gud er mere end før "lukket ind i varmen" til glæde og gavn for det hele menneske. Det fysiske, psykiske, åndelige og spirituelle spiller uløseligt sammen og det er et faktum, at troende mennesker lever længere end ikke-troende.

I foredraget: 'Prisme7. En metodisk brobygning mellem tro og psykiatri' tager Lægepræsten sine tilhørere med ind i den verden han færdes i dagligt. Psykiatrien og teologien er i rivende udvikling, begge "retninger" har deres særegne sprog - men barriererne mellem de 2 må og skal falde en for en. Menneskers behov for dybte, mening, forståelse og sammenhæng er stærkt, ikke mindst i vores moderne samfund med et overophedet tempo. De eksistentielle spørgsmål trænger sig naturligt på og skal ikke bare dulmes  - man i mange tilfælde gennemleves og nyfortolkes.

Læs mere på hjemmesiden: www.poulhenningkrog.dk

 

Regioner
Hele landet