Marianne Vestergaard Nielsen

Journalist, forfatter og underviser

Foredrag

Omfavn din livshistorie - og bevar den

Livshistorier er vigtige, for de handler om identitet.

Derfor har Marianne Vestergaard Nielsen også været forvirret, for som adoptivbarn fra Korea har hun to livshistorier: Den udenpå og den indeni. Og de modsiger endda hinanden. Modsætningen gav hende en følelse af at gå rundt med en løgnehistorie, som alle kunne se.

Den 'udvendige' historie er ukendt, for der er ingen til at gengive den. Derfor ved hun, hvor værdifuldt det er at bevare og fortælle historier fra kernen af familien videre, for ud fra den danner vi hver især vores egen fortælling.

For hende er det vigtigt at værne om de gode livshistorier og gøre dem til en del af hver families unikke skat. Foredraget handler primært om vejen til at kunne se hele ens livshistorie i øjnene. Og derudover hvordan det kunne se ud på skrift.

Med udgangspunkt i sin egen historie viser Marianne Vestergaard Nielsen løbende et eksempel på, hvordan den røde tråd ser ud. Der vil også være eksempler fra hendes kurser i erindringsskrivning og et par tip til, hvordan du selv kommer igang med at bevare dine egne guldkorn.

Regioner
Hele landet