BRITTA HELBEK

Forfatter, skribent og foredragsholder

Foredrag

NÅR LIVET OS SKILLER

Da Britta Helbeks mand, Henning, i 1999 bliver ramt af en sjælden og ondartet kræftsygdom i hjernen, er der kun eksperimenterende hård kemobehandling som udvej, hvis Henning skal overleve. Henning døde i 2015.

Henning overlever, men som hjerneskadet og hverken han eller deres samliv bliver som før. Britta Helbek, der nu skifter rolle fra at være Hennings hustru til  at blive en "frivillig" ansat, Hennings pårørende og hjælper,  skal finde nye muligheder og træffe mange svære beslutninger på vegne af dem begge. Hun skal også forholde sig til omgivelsernes reaktioner på Hennings forandring samtidig med, at hun selv er i sorg. Det bliver et til tider barsk og turbulent forløb frem til 2015, hvor Henning dør.

Men det bliver også et forløb, hvor kærligheden mellem dem finder sin egen måde at overleve på og hvor Britta Helbek lærer meget. Ikke mindst om sig selv.

 "Hvis jeg kan bidrage til at andre pårørende kan finde nye muligheder i sig selv, finde trøst og måske nogle svar i så svær en situation, hvor ligeværden mellem to mennesker udfordres voldsomt, så gør jeg gerne det. Det tager lang tid at nå til anerkendelse og accept, når et fælles liv lægges i ruiner. Og det er helt uden betydning om hjerneskaden skyldes demens, andre sygdomme i hjernen, et traume eller noget helt andet. Problemer med tab, sorg, afmagt og rollen som pårørende er oftest den samme.

Den pludselige ubalance mellem ægtefæller eller anden nærtstående, er den samme. Bog og foredrag retter sig også mod både fagpersoner og besluttende politikere. For de etiske problemstillinger er stadig lige aktuelle og ikke blevet lettere at løse eller tale om. 

"Jeg har ikke svarene på det hele, men jeg har noget erfaring, og den deler jeg gerne ud af", siger Britta Helbek. 

Målgruppe: Pårørende, fagpersoner, uddannelsessteder inden for social- og sundhed, politikere og andre der søger viden om emnet.

Varighed: Enten 1 time eller 2 X 45 min med indlagt 15 min pause. Pris: Afhænger af varighed. Kontakt for mere information Transport: Statens gældende takster + evt. broafgift.