Johnny Sort

Foredragsholder - Handicappet - Ildsjæl - Overlever

Foredrag

Nærdødsoplevelse - Gaven til livet

Fredag d. 13. november 1981 var jeg ude for en ulykke som ændrede mit liv for altid. 

18 år gammel, gik på skole i Kbh. boede på kollegie i Albertslund

Jeg var gledet på perronen, faldet ned så jeg ligger mellem skinnerne med højre arm på sporet. Jeg bliver kørt over af toget og 4 vogne, og da toget holder stille, er det med et hjul på min højre overarm, jeg kan ikke komme fri. Her starter en livskamp for overlevelse, og den næste halve time er uden sammenligning den længste i mit liv.

Jeg vågner, ubeskrivelige smerter, jeg kunne ikke kunne komme fri, toget holdt på min arm, jeg husker så tydeligt mine tanker om at jeg ikke måtte gå i panik, for så ville jeg dø.

Her kommer jeg på en helt fantastisk rejse, ud i et univers af milliarder af stjerner, jeg kommer ind i det smukkeste sted man kan forestille, jeg beskriver det som "Mit paradis". Jeg møder skikkelser, jeg bemærker stilheden, floden der risler, og pyramiden i baggrunden. Jeg drages af pyramiden, og søger mod åbningen øverst oppe. Jeg kommer ind i et rum som lyses op af fakler. Jeg bemærker som det første, at der ligger et kæmpe sværd på et stenalter til venstre for mig. Foran mig sidder den smukkeste "Gudinde" og på hendes side er der en ugle, og dens øjne fulgte mig intenst.

Gudinden siger at jeg må tage sværdet, det er en gave til mig. Sværdet er ikke til krig, det er ikke til at slås med, udelukkende til at søge løsninger, løse knuder og problemer. Jeg husker så tydeligt, at jeg sagde at jeg overhovedet ikke kunne løfte det sværd, jeg var jo kun 18 år. Jeg fik at vide, at jeg til enhver tid kunne hente sværdet når jeg følte mig klar til det.

I næste øjeblik var jeg nede på engen ved floden, og de skikkelser der var ved floden vinkede farvel til mig. Stjernerne, rejsen, vågnede op til forfærdelig smerter. En stemme sagde at "han er tilbage, han er i live". 

Falckredderne var kommet til stedet, de fik mig fri fra toget. Den nat var jeg død 3 gange. Først under toget, dernæst i ambulancen og til sidst på operationsbordet. 3 gange hører jeg stemmer sige: Han er tilbage igen. 

Jeg vågner op dagen efter ulykken, der starter et helt nyt liv for mig. Egentlig burde jeg være i dyb krise, opleve et trauma, men med hånden på hjertet, så var jeg oprigtig lykkelig for at være i live. 

Allerede 5 dage efter ulykken valgte jeg at blive udskrevet fra sygehuset, jeg flyttede hjem til mine forældre i Nordjylland. 10 dage efter ulykken står jeg i Asaa hallen og spiller volleyball og badminton med venstre arm. 

Nærdødsoplevelsen blev min redning, men jeg kunne ikke fortælle nogen om hvad der var sket. 

I 2012 fortæller jeg første gang om oplevelsen til et andet menneske. I 2012 og 2021 lader jeg mig hypnotisere/regression, hvor jeg føres tilbage til min nærdødsoplevelse og "Mit paradis". Begge rejser var så intense og udtryksfulde, at jeg efterfølgende fik kunstnere til at forevige øjeblikket i 2 store smukke malerier.

Foredraget er ærligt, talt fra hjertet, der er mulighed for at stille spørgsmål undervejs. 

Dette foredrag varer 2 timer inklusiv pause.

 

Regioner
Hele landet