BRITTA HELBEK

Forfatter, skribent og foredragsholder

Foredrag

MØDE MED DØDEN - Hold fast eller giv slip?

Det moderne menneske har adgang til et sundhedsvæsen, der er i konstant bevægelse hen mod nye måder at behandle på, der holder døden i skak. Det gælder lige fra de mest komplekse hjerneskader efter sygdom og traumer til stadig yngre for tidligt fødte børn. Mellem dette ligger rigtig mange områder, hvor der hele tiden findes nye behandlingsmetoder. 

Da Britta Helbeks mand, Henning, som 54-årig bliver ramt af en sjælden og ondartet kræftsygdom i hjernen, er der kun eksperimenterende hård kemobehandling som udvej, hvis Henning skal overleve. På grund af Hennings tilstand, bliver det lagt på Brittas skuldre, at træffe beslutning om Henning skal tage imod behandlingen. 

Mange år forinden stod Britta Helbek i en lignende situation med sit ældste barn. Hun forsøger nu at komme igennem med sin erfaring og sine overvejelser. Men ingen ønsker, at tale med hende om konsekvenser, om hvorvidt døden også kan være et valg i situationen. Holde fast eller give slip? Hun må i mange år efter slås med skyldfølelse over, at det var hende, der sagde ja til behandling. For Henning selv fik det store konsekvenser med skader på både krop og sjæl. 

Skal vi altid redde liv, bare fordi vi kan det?

Er det helt overordnede tema, da Britta Helbek I 2017 udgav bogen, KÆRE HENNING". (Forlaget Lauritz.dk) 

Målgruppe: Pårørende, fagpersoner, uddannelsessteder inden for social- og sundhed, politikere og alle andre, der søger samtaler om emnet.

Varighed: Enten 1 time eller 2 X 45 min med indlagt 15 min pause. Pris: Afhænger af varighed. Kontakt for mere information Transport: Statens gældende takster + evt. broafgift.

OBS! DER GØRES OPMÆRKSOM PÅ MULIGHED FOR STØTTE TIL FORFATTERHONORAR VIA: kunst.dk under fanen: Dansk litteratur i Danmark. 

Regioner
Hele landet