Thomas Ubbesen

Journalist, forfatter

Foredrag

Medierne - vi hader dem og kan ikke undvære dem

Politikere scorer lette point på at håne pressen - men er journalisterne virkelig så inkompetente?.

Journalister rangerer i troværdighed på linje med brugtbilforhandlere og politikere, og det er noget nær en folkeforlystelse at hade medierne. Og det er klart, at nyhedsformidlingen må sætte sindene i kog! Der sidder de, de selvfede journalister og overbetalte redaktører, på deres fine redaktioner i Københavnstrup og prøver at bestemme, hvad vi – folket – skal vide, tro og mene. Og hvem tror de egentlig de er? Thomas Ubbesen kender om nogen branchen indefra og leverer i dette foredrag sin helt egen beskrivelse af, hvorfor redaktionerne gør som de gør; hvorfor noget ophøjes til nyheder, mens andet vigtigt skrottes – og hvorfor vi selv, som brugere, er medansvarlige for mediernes elendighed og ulidelighed. Og som mediebrugere deler vi også ansvaret for at dybt væsentlige ”historier” bliver forbigået i stilhed, mens journalisterne muntrer sig i timevis med nyheder om, at voldsomt vejr måske nærmer sig de danske kyster.
Et udfordrende foredrag, der lægger op til debat og rejser mange helt centrale spørgsmål omkring vores forståelse af vore medmennesker, samfundet og verden som helhed.
Foredraget vil interessere mediebrugere, mediekritikere, samfundskritikere og alle, der gerne vil forstå, hvorfor journalisterne nu engang altid skal være så forbandet dumme!

Regioner
Hele landet