Michael Halle

Foredragsholder, Sanger og Livsnyder

Foredrag

Kys det Satans liv

En af de sange jeg virkelig tænkte meget på efter jeg i 2014 fik en livstruende hjerneblødning i hjernestammen, var Steffen Brandts ”Kys det nu det Satans liv”. Da jeg så senere blev bedt om at synge den til en begravelse, gav den pludselig endnu mere mening for mig, og jeg har sunget den adskillige gange siden.

Mit musikalske foredrag Kys det Satans liv” handler om, hvordan sang og musik påvirker hjernen og hvordan man kan bruge musikken som værktøj til at få det bedre. Musikken har i sig selv en healende effekt, man udmærket kan benytte sig af helt alene eller i samvær med andre.

Det kommer der flere eksempler på under dette foredrag, hvor der også krydres med en masse af de sange jeg selv har benyttet mig af for at komme ovenpå efter min hjerneblødning, ligesom der vil være plads til lidt fællessang.

Men det musikalske foredrag handler også meget om, hvad der lige skete den dag i marts 2014, hvor jeg så at sige pludselig befandt mig i et stort sort hul og for den sags skyld, lige så godt kunne have været død. Forskellen mellem liv og død er kun et splitsekund væk og de fleste af os farer afsted i hverdagen uden at opdage, hvad livet egentlig indeholder. Er livet kun her og nu eller er der også noget på den anden side? Er døden en endestation eller er det et trinbræt til at komme videre? Ingen af os ved det med sikkerhed. Men vi ved, at vi lever her og nu og vi ved, at musikken, der har sin helt egen plads i vores hjerne, har en stor indflydelse på hvordan vi oplever alt det omkring os.

For mit vedkommende var det en Satans liv at skulle kæmpe mig over på den anden side og gennem min hjerneblødning, med de meget dårlige odds der var, for at jeg ikke skulle kunne komme igennem uden varige mén. Men takket være musikken og min egen sang lykkedes det og det kan også lykkes for andre, for jeg er ikke enestående – jeg er bare et helt almindeligt menneske ligesom alle andre.

Når jeg holder dette musikalske foredrag har jeg en af mine faste pianister med, så der er lejlighed til både lidt fællessang og bløde varme toner hvor jeg fortolker nogle af de sange jeg selv holder så meget af.

 

 

Regioner
Hele landet