Michael Halle

Foredragsholder, Sanger og Livsnyder

Foredrag

Kriser og Kampe

 

Hjerneblødning - og hva' så...

Pludselig der en nat i marts vågner man med hovedsmerter så voldsomme at man tænker, nå, det var så nok det liv!  Der kniber også med at bevæge sig, benene føles tunge som bly og det er som om den ene side ikke rigtig vil, som man selv vil. Konen, der også er vågnet (formentlig på grund af mine smertens udbrud) vil have tilkaldt en ambulance, men nej, det vil jeg slet ikke høre tale om. Det er sikkert bare den samme, om end kraftigere migræne, der også har vækket mig hver nat gennem de sidste 14 dage.

Men det var det ikke – det var en hjerneblødning, solidt placeret midt i hjernestammen. Ville den forskubbe sig bare få millimeter den ene vej, ville det være slut eller få millimeter den anden vej, ville i bedste fald betyde halvsidet lammelse. En lille forskydning af blødningen, ville kort sagt have fatale følger.

Hele forløbet, angsten, aggressionerne, depressionen, magtesløsheden, svigtet overfor familien, usikkerheden, uvisheden, de splittede tanker og alt det der ellers følger med, fortæller jeg om i dette foredrag, der handler om de værktøjer jeg selv blev nødt til at opfinde, fordi jeg ikke syntes at dem jeg blev præsenteret for fra andre sider virkede på mig. Og én ting var sikkert - jeg var stålsat på, at jeg ville prøve og finde en vej ud af det tomrum, jeg følte jeg var havnet i.

 

Det er ikke kun den hjerneskadet der skal lære at leve med det

Det er et foredrag rettet mod både personer med kognitive problemer, senhjerneskade, pårørende, sundhedsfagligt personale og alle andre der interesseret i, hvordan man kommer videre efter et pådraget hjerneskade og hvordan man som pårørende agerer bedst muligt, for at alle kan få et positiv oplevelse ud af det. 

I foredraget "Kriser og Kampe" lægger jeg vægt på hvilke basale virkemidler og værktøjer jeg selv har brugt, for at forstå min egen hjerne og få den til at fungere bare sådan bare nogenlunde. Det illustreres på mange måder og rejsekufferten, som jeg har med, er fyldt med alt muligt til det brug. For en hjerneskadet handler det om, at finde den letteste måde at komme videre i livet på, og for de pårørende, familie, venner og kollegaer, handler det om, at forstå og acceptere de udfordringer den hjerneskadede kan have, og det er præcis hvad jeg prøver at give fra mig. 

 

Stof til eftertanke

Det hele foregår i et letforståeligt sprog, med både alvor, en god portion humor og masser af selvironi, der samlet giver en masse stof til eftertanke, for både skadede, pårørende og sundhedspersonale, 

Den angivne pris er for mindre forsamlinger op til 100 tilhørere. Ved større forsamlinger indhent pris ved henvendelse på m.halle@mail.dk eller telefon 40840280

 

Også musik og sang hjælper

Se linket herunder fra TV MidtVest for også at høre og se mere om hvordan musik og sang kan hjælpe på bl.a. senhjerneskade.

Se TV MidtVest

Følg mig på Facebook her

 

 

Regioner
Hele landet