Jan Larsen

Journalist, tidl. Kina korrespondent

Foredrag

Kineserne kommer ... !?

Det klassiske, brede og altid aktuelle foredrag har fået ry for at være bedste introduktion til at forstå, hvordan kineserne tænker, lever og har indrettet samfundet.

Med en blanding af personlige oplevelser og brug af billeder og TV-klip kommer Jan Larsen ind bag facaden af dagens Kina. Både hos den nye stærke leder Xi Jinping- og de snart 1,4 milliarder kinesere, der arbejder på verdens fabrik, på landet eller på anden måde påvirker os i Danmark.

Foredraget kommer tæt på kinesernes hverdag og de emner der optager dem - og os. Den ubarmhjertige 1 og 2-barns politik; de overraskende og hårde udfordringer for både unge og kvinder; forklaringerne på hvorfor et dårligt sundhedssystem og dyre uddannelser kræver, at familier er nødt til at opspare en tredjedel af deres løn. Men også om landets ufattelige økonomiske vækst - og hvordan de klarer den truende forurening.

Emnerne rækker fra de små og store glæder i dagligdagen til undertrykkelse og Kinas nye rolle som stormagt på baggrund af Jan Larsens seks år som TV-korrespondent i Kina – og efterfølgende årlige rejser i Kina.

 

Regioner
Hele landet