Bo Nygaard Larsen

Journalist, forfatter

Foredrag

Himmelgrus og salmebrus

om moderne nye salmer og salmedigtere.

Med udgangspunkt i sin anmelderroste bog Himmelgrus. Portræt af ti moderne salmedigtere går Bo Nygaard Larsen under huden på den moderne danske salme.

»Det er helt unikt, at vi siden 1960erne har haft mere end et par håndfulde dygtige salmeskrivere. Men i modsætning til de gamle drenge som Kingo, Brorson og Grundtvig er der stort set ikke skrevet noget om de nye. Derfor besluttede jeg mig for at ville skrive en bog om denne helt specielle generation af digtere,« siger Bo Nygaard Larsen og fortsætter:

Meningen med bogen var at forsøge at komme bag facaden på salmedigtere. Det er jo ikke en maskine, der har skrevet salmerne, men mennesker af kød og blod. Og som vi andre har vores besvær med livet, har salmedigterne det også. Derfor er det blevet til ti meget personlige interviews, hvor der på den ene side er sorg og angst og på den anden håb og humor? siger Bo Nygaard Larsen.

Og skal man tro anmelderne var det ikke nogen dårlig idé. Niels Gunder Hansen har i Berlingske Tidende kaldt bogen for "veloplagt", mens Hans Gregersen i Nordjyske skrev:

"Bo Nygaard evner at møde og gengive forskellige mennesker på en medrivende måde. Beskrivelserne, dialogen og de små detaljer i reportagen gør de ti digtere nærværende ... Det er blevet en meget lækker udgivelse"

Foredraget er muntert og alvorligt på én gang og giver mulighed for at synge fællessalmer.