Foredrag

En Skt. Mikaels Kirke som investeringsprospekt i 1588

Danmarks måske vildeste kirkeprojekt

Danmarkshistorie fra vikingetid til nutid farverigt spejlet i en kirke og en by

En temmelig almindelig købstad, Slangerup, med en stor, tidløs bykirke midt i Nordsjælland. Jernbanen er for længst erstattet af busser, byens relativt omfattende erhvervsliv lever højt på den centrale geografiske placering. Til de grønne omgivelser hører Danmarks største og ældste naturpark, ”Naturpark Mølleå,” der strækker sig fra Slangerup til Øresund. Bare et stykke almindeligt Nordsjælland, eller……?

Kradser vi lidt i overfladen dukker de mest spændende eksempler på Danmarkshistoriske begivenheder op med både konger, stormænd og gejstlige lyslevende. En viking gad ikke være bonde; men ville hellere sidde på en stol og kradse penge ind, en dreng født i byen satte sig som mål at erobre Det Østromerske Rige, en biskop fra Roskilde begik statskup i byen, et stædigt byråd trodsede en voldsom kongemagt, en svensk konge brugte kirken som kongekirke, en salmedigter & politiker kom tilbage til byen som præst, en provst arresterede borgmester & byråd, en københavnsk skuespiller turde ikke gifte sig i København, en eventyrdigter hadede byen, en admiral ville forlænge jernbanen fra byen helt til New York, en statsminister drak sig sanseløst beruset på kroen osv., osv.

Åh ja, derfor er kirken heller ikke spor tidløs, den er i sig selv en fortælling om væsentlige sider af Danmarks historie – og så er den mere hollandsk end dansk, når man ser efter!

Med andre ord – moderne, underholdende historieformidling!

Regioner
Hele landet