Abelone Glahn

Forfatter og blogger med fokus på Den Tredje Alder

Foredrag

 Det 3. arbejdsliv – når du vil fortsætte med at arbejde – nu for dig selv

 ”Det tredje arbejdsliv – når du vil fortsætte med at arbejde – nu for dig selv”
Flere og flere seniorer ønsker at fortsætte arbejdslivet, skønt al sprogbrug snarere antyder, at man skal stoppe, nedtrappe, afslutte, trække sig tilbage. De ønsker ikke nødvendigvis at forblive på deres nuværende arbejdsplads, men vil beskæftige sig med det, der kunne være allermest berigende i de aktive år, der måtte ligge foran dem:

De starter for sig selv!

Nogle etablerer sig allerede, før pensionsalderen er nået, andre tager en efterlønspause for så - når pensionstidspunktet indtræffer - at have trukket vejret tilstrækkeligt til at begynde på ny, men nu med noget, de virkelig brænder for.

Andre igen siger farvel til en arbejdsplads og kaster sig med det samme ud i konsulentvirksomhed, seriøs hobbyvirksomhed, freelancearbejde, bogskrivning, internetbutik eller ad hoc opgaver.

Abelone Glahn, f 1955, arbejder på 21. år med egen mikrovirksomhed inden for kommunikation og har skrevet en lang række praktiske bøger for mikroselvstændige.
Blandt bøgerne er ”50+ og nystartet – engang imellem bliver man nødt til at fyre sin arbejdsgiver”, og hun er på vej med opfølgeren, der er rettet mod 60+ere.

Foredraget inspirerer og oplyser om, hvordan man kan frisætte de kompetencer, der er oparbejdet gennem mange år på arbejdsmarkedet, og skabe et berigende tredje arbejdsliv med sig selv og ingen anden som chef.

  • Hvordan ser det tredje arbejdsliv ud, når vi insisterer på at blive ved med at arbejde efter den officielle pensionsalder?
  • Hvordan fortsætter jeg et arbejdsliv, som jeg stadig er tilfreds med, men nu på egen hånd og uden andre chefer end mig selv!
  • Hvordan genopfinder jeg mig selv – ser mine kompetencer på nye, anvendelige måder?
  • Hvad skal der til for at starte en lille konsulentvirksomhed eller anden freelanceaktivitet som +60er?
  • Hvad er udfordringerne, barriererne, og hvad er fordelene og gevinsterne?

     

Videoen nedenfor blev optaget, da bogen 50+ og nystartet udkom, men hovedpointerne er gangbare stadigvæk også for dem, der begynder senere endnu!

Regioner
Hele landet