Kim Hartzner

Generalsekretær

Foredrag

Der er håb for krigsramte familier i Mellemøsten

Kun få timers flyvetid fra Danmark lever tusinder af kristne, yezidier og andre minoriteter under kummerlige forhold i skyggen af en brutal og langvarig krig. Foredraget giver indblik i de enkelte skæbner og i, hvordan det gennem hjælpen er muligt at skabe fornyet håb og værdighed for disse mennesker.

I foredraget følger vi Kim Hartzner gennem gaderne i den ødelagte nordirakiske by Sinjar. Man ser ødelæggelserne og møder overlevende yezidier i chok. Kvinder er blevet voldtaget, mænd har med nød og næppe overlevet massakrer, unge piger er bortført som sexslaver, og børn har set overgreb og mord på nært hold. Men man møder også en ukuelig viljestyrke til at genopbygge det tabte.

Kim Hartzner tager også deltagerne med til den oldgamle, men nu ødelagte kulturby Mosul, og den nærliggende Nineve-slette, hvor vi blandt andet møder overlevende kristne, der vender hjem til deres ødelagte huse, kirker og kirkegårde for at opbygge en tilværelse på ny.

Siden krigen for alvor begyndte i 2014 har Mission Øst hjulpet tusindvis af flygtende familier med tag over hovedet og til at beskytte sig mod de sygdomsepidemier, der så ofte tager livet af folk i krisesituationer. Nu gælder det genopbygning af huse, skoler, vandsystemer og drivhuse, så befolkningen atter kan vende hjem og skabe sig et levebrød.

Honoraret på 2.500 kr. går til Mission Østs arbejde.