Bo Nygaard Larsen

Journalist, forfatter

Foredrag

Den indre Knagsted - Gustav Wied

Hvornår har du sidst været i selskab med Gustav Wied (1858-1914) og hans unikke forfatterskab? Med dette foredrag om denne indre Knagsted, der ligger dybt gemt i alle, får du nu muligheden for at læne dig godt tilbage og nyde noget af det ypperste, dette rige har præsteret på den litterære scene.

Det er ingen overdrivelse, at Gustav Wied er en af Danmarks største humorister siden Holberg. Det skyldes blandt andet hans evne til at få selv den mest uskyldige læser til at føle sig ramt. Ikke mindst føler vi os ramt, når han lader Knagsted brøle og tale. Denne rødmossede tolder, der også kaldes for "Livsens Ondskab", rammer altid plet i sine skildringer af mennesket. Det er vel derfor, at vi nærmer os Knagsted i en blanding af frygt, bæven og taknemmelighed. For inderst inde ligger der en lille Knagsted gemt i os alle - en lille frembrusende person, der som den rigtige Knagsted bare venter på at komme ud og give luft for sine oprigtige meninger.

Foredraget er velegnet til dem, der ikke griner for sjov. Bo Nygaard Larsen er en af landets største kendere af Gustav Wied. Han er medlem af bestyrelsens i Gustav Wied Selskabet, og i 2002 udsendte han den anmelderroste bog "Wied jul. En biografi om Gustav Wied".

Regioner
Hele landet