BRITTA HELBEK

Forfatter, skribent og foredragsholder

Foredrag

BILLEDSKABT

BILLEDSKABT er en roman om pigen Ragna, der fra fødslen afvises af sin mor og samtidig svigtes af en ret så "luftig" far. En mor, der dog kræver at have magt over pigen og adgang til at skalte og valte med hendes liv.

Som voksen har Ragna slået sig ned i Århus med et uafsluttet studie, en kærlig mand og en lille søn. Og lidt for tæt på Franshesca, den biologiske mor. Ragna bliver fra barn af sat under stort pres med at skulle klare livets mange opgaver.

Romanen beskæftiger sig med store eksistentielle følelser, som tab, afmagt, sorg, tilgivelse og vredens magt over mennesker. Er det altid bedre at gå. Helt lukke dem ude, vi oplevede svigtede voldsomt i stedet for at passe på os? Får vi det så bedre? Er det godt og stærkt gjort? Som det nogle gange i den offentlige debat bliver rådet til og som det ofte debatteres, er blevet en tendens i tiden? Og hvad kan vreden gøre ved os som mennesker, når vi ikke føler, at vi kan tilgive?  

Britta Helbek har gennem år høstet erfaring og stor viden fra et langt arbejdsliv i det offentlige og i egen klinik med mennesker i krise og med svære relationer som fællesnævnere. 

Der vil blive læst op fra "BILLEDSKABT".

 

OBS! DER GØRES OPMÆRKSOM PÅ MULIGHED FOR STØTTE TIL FORFATTERHONORAR VIA: kunst.dk under fanen: Dansk litteratur i Danmark. 

Regioner
Hele landet