Allan Høier

Visesanger, fortæller og fortolker

Foredrag

Bag om bohemen Bellman

Et musikalsk portræt af Bellman og hans viser.

”Bellman… det er jo ham med de der skønne viser, ikke... - ja, hvad er det nu lige han har skrevet? - - jo, fx Så længe skuden ka’ gå…!” Mon ikke det er sådan, mange danskere har det med Bellman? Han har jo skrevet sådan nogle gode viser, men hvilke er det nu han (og ikke Evert Taube) har skrevet? Var han ikke selv noget af en drukkenbolt? Og han levede jo i Stockholm, men hvornår var det nu det var?

Med Bag om bohemen Bellman vil vi først og fremmest fortolke en lang række af hans fantastiske viser om og med ynde, druk, dramatik, erotik og humor - flest naturligvis fra Fredmans Epistler og Fredmans Sange - og så vil vi fortælle om viserne og om manden, der skrev dem. Vi kommer også rundt om hans indflydelse i Danmark.

Viserne fremføres på dansk og er iklædt nye, fantasifulde arrangementer. Hør nogle af dem på albummet ”Elskov, Vin & Basfioler” på iTunes, Spotify e.lign. eller få tilsendt en gratis CD. Hvis I ønsker det, kan vi lave et par af viserne som fællessange.

I Bellmans ånd foreslår vi, at I lader et (par) glas god vin være inkluderet i entréen. Det højner stemningen!

De medvirkende er Allan Høier - sang/fortælling, Allan Thorsgaard - guitar/lut og Kjeld Steffensen - cello. De har optrådt med Bellman-viser siden 1995 og er således blandt de mest erfarne fortolkere i Danmark.

Varighed: 2 x 40-45 minutter.
Spilleperiode: Fra ultimo august ’19 og frem.
Pris: Hovedstadsområdet: 8.000 alt incl., øvrige Sjælland og brofaste øer: 10.000 alt incl., længere væk: 12.000 alt incl. Intropris: I august-oktober ’19 giver vi 2.000 kr i rabat.

Om forestillingen ”Elskov, Vin & Basfioler”, hvor viserne til ”Bag om bohemen Bellman” stammer fra:

★★★★
Frederiksborg Amts Avis

…Bellman blev lyslevende i denne medrivende og særdeles originale opsætning!
Benny Pedersen, Musikbibliotekar, Hørsholm Bibliotek

Det var en fantastisk fin Bellman aften, I gav os… Alle var begejstrede og især, da I sang de kendte Bellman sange.
Beth Espedal, Foreningen NORDEN i Hillerød

På charmerende vis indgik de to musikere med deres dejlige velspillede musik til Bellmans viser, fremført af Allan Høier med fortællinger fra bohemelivet, som det levedes i Gustav d. 3´s Stockholm. En dejlig aften !
Kirsten Hjarnø Mathiassen, Formand for Teaterkredsen Mariagerfjord

Det var en rigtig fin musikalsk eftermiddag, der på en meget underholdende måde gjorde mig meget klogere på Bellman og hans liv. Jeg anbefaler gerne.
Bodil Beck, Gedved bibliotek

Optimis’ forestilling ”Bellman, elskov, vin og basfioler” er tæt på mesterklasse. Skynd jer at opleve hvordan Bellmans historie også kan fortælles gennem Fredmans Epistler og Sange. At det med Allan Thorsgaard på guitar og Kjeld Steffensen på cello musikalsk er i top, kom ikke som nogen overraskelse. Begejstrende.
Søren Sørensen, formand for Bellmanselskabet

En omtrent perfekt Bellman, vi var særdeles vel underholdt og forestillingen kan varmt anbefales.
Bellman-bladet

Emner: Musik Koncerter