Peter Tygesen

Forfatter

Foredrag

Amdi og Tvind og de vilde halvfjerdsere

Peter Tygesen fortæller den utrolige historie om førstelærersønnen fra Fyn, der skabte Danmarks første kollektiv og siden alt det, der blev til Tvind.

Med bogen, "Amdi og Tvind" retter Tygesen et kritisk syn på historien om Tvind og Mogens Amdi Petersen. Med Amdis ungdomsvenner som vidner tegnes Amdis opvækst i en stram og autoritær tid, hvor han formes af spejderidealer – og en brændende trang til oprør. Hans serielle fællesskaber fører til Danmarks første kollektiv og kulturhus, en skelsættende jordomrejse og inspiration til Den rejsende Højskole, Det nødvendige Seminarium – og endeligt det kontroversielle Tvind.

Tygesens fortællingen om pioneren og iværksætteren Amdi væves sammen med den store historie om forandringstrangen, der besatte 1960’erne og 1970’erne. Amdi kunne læse tidsånden lige som han også skabte den. Efter foredraget vil der være rig lejlighed spørgsmål og debat. 

Se Peter Tygesen fortælle om Amdi og Tvind og de vilde halvfjersere på Kulturmødet Mors 2022: https://www.tvmidtvest.dk/kulturmoedet-paa-mors/amdi-og-tvind-imperiets-opbygning?fbclid=IwAR1aog9gNu3U5ALkBSLdhrevltayuM044-goRmeDFsDTD4d4CVf6118kj4w

Regioner